24 SATA: Dame u lovu

DAMSKI LOV: Više od 40 žena iz šest zemalja sudjelovalo je na Papuku u lovu na divlje svinje. I to im nije prvi put. Lov im je, kažu, više od običnog hobija...

Svake godine se okupljaju u drugom dijelu Hrvatske. Ponosne su na svoj, kako kažu, jedinstveni svjetski projekt kojim razbijaju predrasude da je lov rezerviran isključivo za muškarce.

Jučer se u lovištu Zapadni Papuk kraj Požege, kojim gospodari Lovačko društvo Jelen, okupilo više od 40 žena lovkinja iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Mađarske i Srbije. Sudjelovale su u 10. Damskom lovu koji je organizirala lovačka udruga “Dama dama”, koja okuplja hrvatske lovkinje. Lovile su divlje svinje.

– Cilj nam je upoznati lovkinje iz europskih zemalja s ljepotama Zlatne doline. Na ‘Damskom lovu’ okupljamo europske lovkinje kojima ovim lovom promoviramo turističku ponudu Hrvatske. Krajem godine proslavit ćemo 10. obljetnicu te ćemo članicama podijeliti šalove i pelerine. Imamo izložbu sa stalnim postavom u Kumrovcu, a svim ženama uključenima u rad udruge nabavili smo lovačke odore – istaknule su lovkinje. Sve sudionice ovog neobičnog lova ističu kako su upoznate sa svim vrstama divljači, njihovom ishranom, sijanjem remiza, praćenjem tragova ili održavanjem lovačkih objekata.

– Nismo plašljive iako neki to misle. Nije nam problem ni pješačiti cijelu noć ili zimi satima dežurati na čeki u iščekivanju divlje životinje – objasnile su nam lovkinje.

Lov im je, kažu, više od hobija, a ako nisu u lovu, vikende provode uređujući lovišta ili ostavljajući hranu za divljač. Među  njihovim trofejima dosad su se, osim divljih svinja, našle lisice, jazavci, ali i jeleni.

Objavljeno: Nedjelja, 15. 11. 2015. u 18:00    Piše: Mihael Hnatyšyn Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Uvjeti korištenja

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo LU "Dama Dama". Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i LU "Dama Dama". Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće LU "Dama Dama". 

Kontaktirajte nas

Sjedište:
Trg hrvatske Kraljice Jelene 2,
Sv. Križ Začretje,
Hrvatska

Email: info@damadama.hr
Web: www.damadama.hr