Sajam lova "Die Hohe Jagd & Fischerei" održao se u Salzburgu od 22. do 25. veljače. Posjćenost sajma bila je uobičajeno velika, a nakon obilaska bilo je vrlo jasno zašto je tako. Svim lovcima odmah su za oko zapele prezentacije asortimana proizvođača lovačkog oružja.

Ovo je bila izvrsna prilika za vidjeti i usporediti lovačke puške raznih proizvođača i modela. Od svih izlagača istaknuo se Sauer. Osim prezentacijom svojih modela pušaka, istaknuo susretljivošću i komunikativnošću. Uz razgledavanje pušaka ovo je svakako bila izvrsna prilika za odabir odgovarajuće optike koje su se mogle vidjeti zajedno s oružjem, ali i na zasebnim štandovima brandova Zeiss, Khales, Swarowkski i sl. Zatim je impresionirala ponuda obuće i odjeće za lov. Svaki posjetitelj mogao je pronaći nešto za sebe. Svakako je bila zanimljiva prezentacija proizvođača lovnotehničkih objekata poput hranilica za divljač, raznih pričeka i visokih čeka gdje su se mogle dobiti brojne ideje za izvedbe istih. Svakom lovcu potrebno je i vozilo pa su tako na sajmu među izlagačima bili i predstavnici automobilske industrije koji proizvode automobile pogodne za lov. Također se moglo vidjeti da uz takve automobile u ponudi  ne nedostaje ni dodatne opreme za lov koja će zadovoljiti i najzahtjevnije. Bilo je i nekoliko izlagača dermopreparata te trofeja divljači. Prezentirano je puno zanimljivih izvedbi preparacije te opreme, kako dermopreparatore tako i za obradu trofeja.

Posjetili smo i prostor Bavarskog lovačkog saveza (Bayerischer Jagdverband) gdje nas je dočekala Milica Urbach koja je ujedno i članica LU "Dama Dama". Ovom prilikom upoznali smo i predsjednika Bavarskog lovačkog saveza. Uz to, vrlo je značajno da su 30% članova bavarskog lovačkog saveza upravo lovkinje.

Autorica članka; Adela Plevanč

Uvjeti korištenja

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo LU "Dama Dama". Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i LU "Dama Dama". Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće LU "Dama Dama". 

Kontaktirajte nas

Sjedište:
Trg hrvatske Kraljice Jelene 2,
Sv. Križ Začretje,
Hrvatska

Email: info@damadama.hr
Web: www.damadama.hr